Malfatti i krydret tomatsauce

(Valdemarsro)

 

 

Tid i alt 45 min.

Arbejdstid 30 min.

Antal 4 pers.

Ingredienser

Tomatsauce

Malfatti

Til servering

 

 

Fremgangsmåde

 

Tomatsauce
Sauter løg i en gryde med olie til de er klare og bløde.

Tilsæt hvidløg, squash, hakkede tomater, soltørrede tomater, grøntsagsboullion, timian, basilikum

 og lad det simre uden låg i 30 minutter. Smag til med salt og peber.

 

Malfatti
Kom spinaten i en gryde med kogende vand og lad det simre et minutstid, til spinaten er tøet op.

Kom i en sigte og dræn spinaten. Hak den fint.

Kom ricotta, parmesan, æg, hvedemel, muskatnød, salt og peber i en skål og rør det godt sammen til en glat dej.

Rør dejen i den finthakkede drænet spinat. Form små kugler og kom dem i en gryde med vand, der akkurat lige har ramt kogepunktet. Skrue ned til middelvarme, så vandet lige akkurat lidt knap simrekoger.

Lad malfatti kuglerne simre i et par minutter, til de flyder op og lægger sig i vandkanten.

Tag malfatti op med en hulske når de lægger sig i overfladen af vandkanten.

Server dem i tomatsaucen med et gavmildt drys parmesan og frisk basilikum.